Sport Manupulaties

Sportmanipulatie / Chirotherapie
Manipulaties zijn essentieel voor een vrije wervelkolom en gewrichten. Bij blokkade hiervan ontstaan hardnekkige of recidiverende (terugkomende) spierknopen/spierspanning. Sport Manipulatie is ook waardevol voor verbeterde sportprestaties, sneller herstel en betere preventie van blessures.

Manipulatie/Chirotherapie is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren. Het is een combinatie van chiropractisch, osteopatisch en manueel therapeutisch behandelen. Veel klachten van het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld nek- en rugklachten maar ook triggerpoints, tendinopathieën (peesaandoeningen), uitstralende pijn en paresthesieën (stoornis in gevoelssensatie), hebben vaak hun oorzaak in fixaties van de wervelkolom en gewrichten en veroorzaken een bepaalde mate van scheefstand. Deze scheefstand wordt gecompenseerd door de hele wervelkolom. De manipulatie komt direct ten goede aan de lichaamshouding en geeft een ‘vrijer’ gevoel bij bewegingen door het terugbrengen van de balans. Het is een complete methode voor het behandelen van zowel sport als non-sport gerelateerde klachten.

Deskundige manipulaties van deze fixaties geven een mechanisch en neurofysiologisch reset. Dit geeft meer mobiliteit en neurofysiologische effecten zoals spierontspanning, pijndemping en verminderde zenuwirritatie. Deze behandelstap kan een behandeling dry-needling en massagetechniek veel effectiever te maken. Door de onderliggende fixatie van de wervelkolom of gewricht weg te nemen heb je sneller en beter resultaat.

Menu